Odbył się VII Zjazd Miejski SLD w Bielawie

dodano 2016-03-22 12:58 w kategorii: Ludzie

W niedzielny poranek 20 marca br. odbył się VII Zjazd SLD Organizacji Miejskiej w Bielawie. W trakcie Zjazdu podsumowano działalność partyjną w okresie od 26.02.2012 r. do 22.03.2016 r. Omówiono realizację programu wyborczego przyjętego podczas VI Zjazdu Miejskiego SLD. W dyskusji omówiono: sprawy wewnątrzpartyjne, sytuację polityczną w Kraju, funkcjonowanie Bielawy i potrzeby w tym zakresie. Wybrano nowe władze Partyjne na 4 letnią kadencję:
Przewodniczącym Miejskiej Organizacji Partyjnej został wybrany Jerzy Edmund Jankowski,
Sekretarzem  Adam Pajda
Radę Miejska SLD w Bielawie będą stanowić:  Banasik Grażyna, Filipiuk Tomasz, Gąsior Wiesława, Moskwa Wiesława, Nowicka Zofia, Powierza Danuta, Saczka Grażyna, Skowroński Zbigniew, Szeląg Bogdan
Miejską Komisję Rewizyjną: Czajkowski Robert, Podolski Ryszard, Wiśniowski Piotr
VII Zjazd Miejski SLD w Bielawie przyjął do realizacji Uchwałę Zjazdu określającą zadania do realizacji przez Miejską Organizację Partyjną i zadania wspierane przez SLD.

Wybór Zarządu Miejskiego SLD i podział funkcji w Radzie Miejskiej SLD zostanie dokonany na najbliższym posiedzeniu Rady Miejskiej SLD zwołanym przez Przewodniczącego.

Za Radę Miejską SLD w Bielawie
Jerzy Edmund Jankowski